Всі грецькі банки візьмуть участь у програмі обміну держоблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всі грецькі банки візьмуть участь у програмі обміну держоблігацій

Казна та Політика
157
Всі грецькі банки візьмуть участь у програмі обміну держоблігацій, покликаній заощадити Греції понад 100 млрд євро.
Про це повідомили сьогодні джерела в банківському секторі країни. "Я очікую, що всі банки Греції візьмуть участь у програмі обміну держоблігацій", - зізнався інформаційному агентству Reuters один з високопоставлених банкірів Греції.
За словами представника грецького банківського сектора, кредитні організації країни володіють держоблігаціями країни на суму, що перевищує 40 млрд євро. Приватні інвестори повинні просигналізувати інтерес до участі в програмі до 8 березня.
Нагадаємо, невід'ємною складовою програми є участь приватних інвесторів у обміні грецьких держпаперів зі скороченням 53,5% номінальної вартості. Офіційну пропозицію про обмін паперів було зроблено 24 лютого 2012 р. Банкам, страховим компаніям, пенсійним фондам і роздрібним інвесторам, яким належить близько 206 млрд євро грецького боргу, пропонується замість старих облігацій отримати нові з термінами обігу від 11 до 30 років і середньозваженою ставкою купона 3,65% (ставка буде наростати з первинних 2% до 4,3%).
На кожні 100 євро старих паперів інвестори отримають нові облігації номіналом 31,5 євро плюс короткострокові папери Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF) номіналом 15 євро (таким чином буде реалізовано скорочення основного боргу на 53,5%). Грецький уряд встановив, що буде зобов'язане виконати обмін тільки після досягнення 90-процентного рівня участі інвесторів. Якщо ж до обміну буде пред'явлено від 75% до 90% паперів, Греція прийме рішення, виходячи з консультацій з єврозоною і Міжнародним валютним фондом (МВФ).
Зазначимо, влада Греції спростувала інформацію про перенесення крайнього терміну обміну держоблігацій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас