Меркель: Бразилія готова взяти участь у докапіталізації МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Бразилія готова взяти участь у докапіталізації МВФ

Казна та Політика
104
Бразилія візьме участь у докапіталізації Міжнародного валютного фонду (МВФ) в рамках боротьби з борговою кризою в єврозоні. Як передає Reuters, відповідні обіцянки канцлеру Німеччини Ангелі Меркель дала Президент Бразилії Ділма Русефф. "Президент повідомила, що Бразилія візьме участь у програмі збільшення кредитного потенціалу фонду відповідно до своєї квоти", - сказала Меркель за підсумками зустрічі з Руссефф в німецькому Ганновері.
Бразилія закликала європейських лідерів вжити заходів, спрямованих на стабілізацію євро, до того як будуть збільшені ресурси МВФ. "Бразилія виступала за збільшення кредитного потенціалу МВФ і підвищення участі країни у фонді після зустрічі "Великої двадцятки" (G20), що відбулася в Каннах в листопаді минулого року", - нагадала Русефф.
Відзначимо, що на останній зустрічі міністрів фінансів і керівників центробанків "двадцятки" в Мехіко в кінці лютого 2012 р. обговорювалася можливість збільшення ресурсів МВФ через двосторонні кредити і випуск облігацій фонду. Водночас на цій зустрічі міністри фінансів G20 визначили позицію, згідно з якою ресурси МВФ можуть бути збільшені тільки після того, як Європа зміцнить свій потенціал у боротьбі з кризою суверенних боргів.
Обсяг майбутнього постійного стабфонду Євросоюзу (Європейський стабілізаційний механізм, ESM) в даний час передбачений на рівні 500 млрд євро, проте неєвропейські представники G20 хочуть, щоб він був збільшений хоча б до 750 млрд євро.
На початку 2012 р. МВФ оголосив, що потребує додаткових ресурсів на 500 млрд дол. для нейтралізації наслідків європейської боргової кризи.
Нагадаємо, раніше МВФ заявив про ослаблення загрози різкого сповільнення світової економіки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас