Експерт: Країни Перської затоки рухаються до диверсифікації своєї економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Країни Перської затоки рухаються до диверсифікації своєї економіки

Енергетика
325
Країни Перської затоки поступово рухаються від нафтогазової залежності до диверсифікації своєї економіки. Про це в інтерв'ю РБК-ТВ повідомив керуючий партнер Incona Middle East Business Consulting Олексій Бусєв.
"Хочеться розвіяти міф, що економіки цих країн засновані виключно на нафті і газі. Це не так. У теперішній час тільки 40% ВВП країн Перської затоки становить вуглеводневий сектор. Поточна тенденція полягає в тому, що ці країни поступово відходять від нафтової залежності і розвивають інші сектори економіки", - зазначив експерт.
За його словами, в першу чергу, основним рушійним фактором економіки цього регіону є розвиток інфраструктури. "Станом на сьогоднішній день загальна оцінка інфраструктурних проектів оцінюється більш ніж в 500 млрд дол., а до 2020 р. обсяг інвестицій в цей напрямок може перевищити 3 трлн дол.", - сказав Бусєв.
Крім того, як зазначає експерт, колосальні інвестиції виділяються в транспортну та вантажну авіацію. Планується, що до 2020 р. авіаційний сектор буде приносити дохід країнам регіону в розмірі близько 15% від ВВП.
Також в країнах Перської затоки стоїть завдання будівництва портів. "Наприклад, в Саудівській Аравії зараз будується найбільший порт на Близькому Сході. Це буде один з шести найбільших портів світу. Ще два великі порти зводяться в ОАЕ. Ця країна ставить своїм завданням створення на своїй території міжнародного транспортного хабу", - сказав Бусєв.
Крім того, за його словами, одним з амбітних проектів став початок реалізації проекту зі створення єдиної мережі залізниць на території країн Перської затоки. З інших секторів велике значення має сектор водоочищення і водоопріснення. Туди також вкладаються великі інвестиції. Також чималі кошти вкладаються в фармацевтику, в медичний ринок країн цього регіону. Зокрема, ОАЕ планують створити в Дубаї центр медичного туризму.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас