Китайські компанії знайшли лазівку в енергетиці США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські компанії знайшли лазівку в енергетиці США

Енергетика
559
З 2010 року китайські компанії інвестували понад 17 мільярдів доларів на нафтогазові спільні підприємства в США і Канаді.
Про це пише газета The Wall Street Journal з посиланням на дані Dealogic, передає bfm.ru.
Видання підкреслює, що після невдалої спроби сім років тому купити частку в американських корпораціях китайські магнати, такі як Фу Ченью з CNOOC і Sinopec, придумали більш витончений спосіб отримати присутність на американському ринку. Китайські підприємці стають міноритарними акціонерами, співпрацюють з компанією, виконуючи пасивну роль в повній відповідності до приписів американських регуляторів: виплачують аванси на розробки, покривають витрати, пов'язані з бурінням. Аналітики впевнені, що дія через участь у спільних підприємствах - найбільш зручна і безпечна для китайського капіталу, якого США дуже потребують.
КНР зацікавлений в присутності на американському ринку енергоресурсів, оскільки потреба населення в них різко зростає. У 2009 році Китай обійшов США і став найбільшим у світі споживачем енергії. Експерти очікують, що в недалекому майбутньому КНР стане ще й найбільшим імпортером нафти, тому що попит середнього класу на машини значно підвищився. Споживання природного газу зросло в Китаї з 2006 по 2010 роки майже вдвічі.
У 2010 році голова Міжнародного енергетичного агентства ООН Нобуо Танака прогнозував, що попит Китаю на енергоресурси зросте до 2035 року на 75%, що призведе до стрибка світового попиту до 16,7 млрд тонн нафтового еквіваленту.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас