ФРБ: Економіка починає піднімати голову, але трильйони доларів лежать без діла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРБ: Економіка починає піднімати голову, але трильйони доларів лежать без діла

Казна та Політика
685
Федеральна резервна система (ФРС) не повинна робити додаткові покупки цінних паперів, вважає голова Федерального резервного банку (ФРБ) Далласа Річард Фішер. Крім того, він закликав Уолл-стріт готуватися до меншої залежності від здійснюваних Центробанком заходів кількісного пом'якшення.
"Якщо поліпшення даних продовжиться, нехай і поступово, ринкам варто бути готовими до того, що добрий доктор ФРС буде викорінювати їх залежність, а не давати їм все нові дози ліків", - заявив він.
"Фінансові ринки підсіли на грошовий морфій, який ми надали їм в рамках операції з порятунку економіки після фінансової паніки 2008-2009 років. І я особисто здивований, що Уолл-стріт все ще стурбована третім пакетом кількісного пом'якшення, і ця стурбованість межує з фетишем", - сказав Фішер.
За словами Фішера, останні статдані щодо США вказують на поліпшення перспектив економічного зростання і зайнятості, однак прогноз не є сильним як через "податково-бюджетні проблеми і зловживання Конгресу", так і через ризики, пов'язані з Близьким Сходом, Європою та Китаєм.
"Економіка починає піднімати голову", - вважає президент Далласького ФРБ. Разом з тим "трильйони доларів лежать без діла, вони не задіяні в реальній економіці", додав він.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас