Присяжнюк повстав проти підвищення цін на горілку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Присяжнюк повстав проти підвищення цін на горілку

Аграрний ринок
398
Міністерство аграрної політики і продовольства виступає проти підвищення мінімальних цін на горілку, вважаючи такі заходи передчасними.
Про це в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр" заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.
"На нашу думку, сьогодні це підвищення не на часі. Щоквартальне підвищення акцизу, відповідно до інфляції, поки що забезпечує надходження, передбачені бюджетом від акцизних товарів", - сказав він.
Міністр нагадав, що прем'єр-міністр Микола Азаров доручив вивчити питання підвищення мінімальних цін на горілку, при цьому міністерство вже надало свої пропозиції та зауваження.
Нагадаємо, 22 лютого Кабінет міністрів збирався розглянути збільшення мінімальної роздрібної ціни на горілчану продукцію на 26,4%, або на 6,9 гривні до 33 гривень за пляшку 0,5 літра, проте Азаров доручив зацікавленим органам влади обговорити цю ініціативу з виробниками і повернутися до її розгляду на початку березня.
Згідно з проектом постанови, ініційованим Міністерством фінансів, передбачалося збільшення мінімальної оптової ціни на горілку і лікеро-горілчану продукцію з 88,5 гривні до 119,1 гривні за 1 літр спирту, роздрібної ціни - з 130,5 гривні до 165 гривень за 1 літр спирту.
Таким чином, як оптова, так і роздрібна ціна за пляшку 0,5 літра могла збільшитися на 26,4%, оптова на 4,68 гривні до 22,38 гривні, роздрібна - на 6,9 гривні до 33 гривень.
У пояснювальній записці до проекту постанови підвищення аргументувалося необхідністю привести мінімальні ціни у відповідність з економічно обґрунтованим рівнем витрат на виробництво такої продукції в країні, і при цьому прогнозувалося, що прийняття постанови збільшить питому вагу легального сектора виробництва і обігу лікеро-горілчаної продукції та збільшить доходи бюджету.
За матеріалами:
Урядовий портал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас