Усманов став найбагатшим олігархом Росії за допомогою Facebook — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Усманов став найбагатшим олігархом Росії за допомогою Facebook

1157
Найбагатший російський бізнесмен Алішер Усманов обійшов Володимира Лісіна за розміром свого статку завдяки вдалим вкладенням в акції компаній технологічного сектора, у тому числі в Facebook Inc.
Згідно з індексом агентства Billionaires Index, статки Усманова оцінюються в 20 млрд. доларів, Лісіна - в 18,9 млрд. доларів.
За відомостями Bloomberg, оцінка вартості 5,5% акцій Усманова в Facebook становить майже 4 млрд. доларів. Агентство відзначає, що вартість акцій, які російський бізнесмен контролює через Digital Sky Technologies (DST), з 2010 року зросла в 10 разів. Джерело, знайоме з ситуацією, заявляє, що підприємець володіє майже 80% DST. Крім Facebook, у Усманова є частка в Twitter, Groupon, а також в китайській Alibaba Group Holding Ltd, передає РИА Новости.
"Ми побачили потенціал в інтернет-компаніях кілька років тому і саме тоді почали інвестувати в такі приватні компанії, як Facebook, Groupon, Zynga та інші", - зазначив Усманов в інтерв'ю виданню Bloomberg Markets.
Раніше повідомлялося, що найбагатшою людиною планети, за даними Bloomberg, став мексиканський мільярдер Карлос Слім, чий капітал оцінюється в 68,6 млрд. доларів.
Друге місце зайняв засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс з капіталом у 62,4 млрд. доларів.
Третій рядок рейтингу дістався главі Berkshire Hathaway Уоррену Баффету. Його статки оцінюються в 43,8 млрд. доларів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас