Афіни сподіваються, що приватні кредитори погодяться на обмін облігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Афіни сподіваються, що приватні кредитори погодяться на обмін облігацій

Казна та Політика
169
Греція очікує, що приватні кредитори приймуть пропозицію про обмін її облігацій, що дозволить списати близько 100 млрд євро грецького боргу, заявив в інтерв'ю Bloomberg Television міністр фінансів країни Евангелос Венізелос. За його словами, це найкраща пропозиція, тому що єдина існуюча.
"Якщо ми зможемо уникнути провокування виконання CDS (свопів на дефолт за кредитом) - це буде найкращим результатом, - заявив Венізелос. - За умови майже повної участі інвесторів необхідності в активації положення про колективні дії не буде. Однак у нас залишається така можливість, і ми готові застосувати цей захід за необхідності".
24 лютого Афіни направили приватним кредиторам офіційну пропозицію про обмін облігацій, що повинно привести до списання 53,5% номінальної вартості цих паперів і зниження держборгу Греції. Приватним власникам держоблігацій Греції на 206 млрд євро дали час до вечора 8 березня, щоб визначитися з питанням про добровільну участь у реструктуризації держборгу.
Дванадцять банків та інвесторів, у тому числі National Bank of Greece, BNP Paribas, Commerzbank AG і Deutsche Bank AG, заявили в понеділок, що планують прийняти пропозицію грецької влади, йшлося в повідомленні Institute of International Finance, що представляє інтереси приватних кредиторів.
Разом з тим німецька група DSW, що діє в інтересах інвесторів, рекомендувала власникам грецьких облігацій відкинути пропозицію.
За оцінками міністерства фінансів Греції, для схвалення угоди необхідна згода власників облігацій, на яких припадає 90% номінальної вартості бондів. Греція може провести обмін і за підтримки 75% власників паперів, проконсультувавшись з офіційними кредиторами - Євросоюзом і Міжнародним валютним фондом, оголосив Мінфін.
Однак якщо число добровільних учасників свопу буде менше 66%, вся операція буде зірвана, в результаті чого Греція не зможе виплатити ті 14 млрд євро держборгу, термін погашення яких настає 20 березня, і буде змушена оголосити дефолт.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас