МЗС КНР: Китай продовжить інвестувати в Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС КНР: Китай продовжить інвестувати в Європу

Казна та Політика
207
Китай вважає, що труднощі, які відчуває в даний час Європа і європейська валюта, носять тимчасовий характер і можуть бути подолані, заявив у вівторок в Пекіні міністр закордонних справ КНР Ян Цзечі.
Міністр підкреслив, що Пекін буде надавати Європі сприяння у вирішенні цих проблем. "Китай завжди зберігав упевненість в Європі і в євро. Ми завжди підтримували стабільність євро і європейських фінансів своїми способами, ми і далі продовжимо інвестування в Європі з метою досягнення взаємної вигоди", - сказав Ян Цзечі на прес-конференції в рамках роботи щорічної сесії Всекитайських зборів народних представників (ВЗНП).
Глава МЗС КНР також висловив впевненість в сприятливих перспективах розвитку співробітництва між Китаєм і Євросоюзом.
Напередодні газета China Daily повідомляла, що Китайська інвестиційна корпорація (China Investment Corp., CIC) планує витратити 30 млрд доларів на інвестиції в європейські країни, що переживають боргову кризу.
Відповідно до заяви заступника генерального менеджера державного інвестиційного фонду CIC Ван Цзяньсі, "компанія отримала новий обсяг інвестицій у розмірі 30 млрд доларів від Державної адміністрації валютних обмінів (SAFE)" наприкінці минулого року. Ван Цзяньсі пояснив, що, у зв'язку з тим, що "поки на охоплених важкою борговою кризою європейських ринках фінансові кошти недооцінені і присутні обмежені фінансові ризики придбань", CIC "в короткостроковій перспективі буде інвестувати в регіон активним чином". За оцінками експертів, виділені кошти, в першу чергу, можуть бути направлені на придбання Китаєм фінансових активів європейських компаній, що переживають кризу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас