Португалія має намір повернутися на відкритий ринок в 2013 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія має намір повернутися на відкритий ринок в 2013 році

Казна та Політика
148
Португалія повернеться на ринок запозичень вже в наступному році. Такої думки дотримується глава місії МВФ в Лісабоні.
При цьому жодних втрат за португальським боргом приватні інвестори не очікують.
"Основним сценарієм для нас зараз є повернення Португалії на відкритий ринок в кінці наступного року", - сказав Абебе Аеморо, спостерігач від МВФ.
Держава активно проводить реформи, скорочуючи витрати і піднімаючи податки. За словами прем'єр-міністра Педро Пассоса, до 2013 року країні вдасться досягти призначених МВФ і ЄС цілей.
Проте такий оптимізм поділяють далеко не всі. На ринку вважають, що в разі непередбачених ситуацій у процесі обміну облігацій Греції, під атаку спекулянтів потрапить саме Португалія. І саме ця країна стане наступною, хто попросить допомоги у "трійки".
Банківське лобі IIF, що представляло інтереси приватних кредиторів під час переговорів з Грецією про роллірування її бондів і списання значної частини боргу, заявило, що розбіжностей з владою в інвесторів не залишилося.
Обмін грецьких держоблігацій. Це означає, що списати як мінімум 53,5% грецького боргу готові 12 банків, страховиків, інвестфондів та хедж-фондів. У їх числі BNP Paribas, Deutsche Bank, National Bank of Greece, Allianz і Greylock Capital Management.
IIF не озвучив дані про кількість грецьких облігацій, що знаходяться у володінні дюжини фінансових компаній, але обізнані джерела повідомляють, що сума може досягати 90 млрд євро.
І це якщо говорити тільки про Керуючу раду, а в цілому в IIF входять не 12, а 30 організацій, і бонди, які вони контролюють, покривають більшу частину необхідної для проведення боргового свопа суми. Нагадаємо, що це 206 млрд євро, з яких Греції пробачать 100 млрд євро.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас