В Україні 665 платників податків не отримали автоматичне бюджетне відшкодування через низький рівень зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні 665 платників податків не отримали автоматичне бюджетне відшкодування через низький рівень зарплати

Казна та Політика
249
В Україні 665 платників податків не отримали автоматичне бюджетне відшкодування через низький рівень зарплати. Про це РБК-Україна повідомила в.о. начальника департаменту оподаткування юридичних осіб ДПСУ Людмила Воронцова.
"Основною причиною невідповідності платників податку критеріям, які дають право на автоматичне бюджетне відшкодування, є низький рівень середньої заробітної плати (повинен перевищувати мінімальний встановлений законодавством рівень середньої заробітної плати менше, ніж в 2,5 рази в кожному з останніх чотирьох кварталів).
Так, наприклад, за деклараціями за грудень частка платників, по яких зафіксовано невідповідність за зазначеним критерієм, становить 90,0%.
При цьому по 665 платникам - це єдиний критерій, в результаті недотримання якого платниками не отримано право на автоматичне бюджетне відшкодування податку, або майже 50 відсотків скорочення платників, які не отримали АБВ", - сказала Воронцова.
Нагадаємо, найбільша кількість платників податків, яким автоматично відшкодовано ПДВ в 2012 р., зосереджена в Києві - 46.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас