Політолог: Путін буде слабким президентом, але це вигідно для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політолог: Путін буде слабким президентом, але це вигідно для України

680
Політолог Вадим Карасьов вважає, що глава уряду Володимир Путін, який переміг на президентських виборах в Росії 5 березня, буде слабким президентом, але це вигідно для України.
Про це він заявив в коментарі УНІАН.
"Якщо говорити про новий етап українсько-російських відносин після перемоги Володимира Путіна на президентських виборах в Росії, то необхідно виходити з того, що це була перемога, вирвана не у конкурентів, ні навіть у несформованого опору в Росії, а у часу. Ця перемога стала можливою тільки завдяки тому, що за часом вона збіглася тільки з початком кінця "путінської епохи" і в цілому "путінської Росії", - сказав Карасьов.
"Це буде слабка влада, це буде слабкий президент, який буде втрачати своїх прихильників. А отже, ослаблений, хоча і рейтинговий поки президент, - це менш в цілому небезпечний президент для України, оскільки у нього в тилу буде все менше і менше точок опори", - сказав Карасьов.
Він висловив думку, що для компенсації цієї слабкості Путін буде проявляти зовнішньополітичну активність, іноді агресію, насамперед, - на пострадянському просторі і, перш за все, щодо України.
"Але це навіть на краще: чим більше напору, тим більше опору, чим слабший Путін, тим кращі позиції України. У тому числі і щодо газу, і щодо інших спірних проблем. Тому Україні зараз потрібно витримати паузу, не поспішати, незважаючи на показну зовнішньополітичну активність Путіна, а потім уже навчитися працювати з тією Росією, яка формується на руїнах путінської", - підкреслив політолог.
Він охарактеризував третю перемогу Путіна на президентських виборах як "тріумф і трагедію". При цьому, за словами Карасьова, ставши президентом, Путін перестав бути національним лідером. На думку Карасьова, проблеми Путіна, як глави держави, будуть тільки наростати, тому що "креативний клас" в Росії відмовив йому в довірі.
Як повідомлялося, за даними ЦВК РФ, за підсумками обробки 100% протоколів на виборах президента Росії за Путіна проголосували 63,6% виборців.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас