Видобуток нафти в Іраку досяг максимуму з 1979 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Видобуток нафти в Іраку досяг максимуму з 1979 року

Енергетика
161
Обсяг видобутку нафти в Іраку перевищив три мільйони барелів на добу. Про це заявив заступник прем'єр-міністра країни Хусейн аль-Шахрістані (Hussein al-Shahristani), передає AFP. За словами міністра нафти Абдулкаріма аль-Лаібі (Abdelkarim al-Luaybi), цей показник є максимальним з 1979 року, тобто більш ніж за 30 років.
Позначки три мільйони барелів на добу (або 20-річного максимуму) видобуток нафти в Іраку досяг в кінці грудня минулого року. Тоді ж аль-Шахрістані заявляв, що до кінця 2012 року добові обсяги виробництва планується наростити до 3,4 мільйона барелів. Крім того, в країні розраховують, що до 2017 року видобуток збільшиться приблизно до 12 мільйонів барелів на добу.
1 березня повідомлялося, що Організація країн - експортерів нафти (ОПЕК), куди входить і Ірак, підвищила обсяги видобутку до докризового рівня. За оцінками Reuters, в середньому учасники ОПЕК в лютому виробляли 31,23 мільйона барелів нафти на добу. Зазначалося, що за останні місяці видобуток нафти нарощувався в основному за рахунок Саудівської Аравії та Іраку.
Збільшення видобутку вуглеводнів поки не знизило світові ціни на нафту, які з початку поточного року постійно зростають. На вартості нафти позначається, зокрема, ситуація з Іраном, відносно якого США і ЄС ввели в січні санкції, в тому числі ембарго на торгівлю нафтою. 5 березня вартість бареля марки Brent склала понад 123 долари, а марки WTI - майже 107 доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас