Грищенко розмірковує над відповіддю головам європейських МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грищенко розмірковує над відповіддю головам європейських МЗС

130
Офіційний Київ готує відповідь на відкритий лист п'яти міністрів закордонних справ Європейського Союзу, які висловили стурбованість згортанням демократії в Україні.
Про це сказав міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в кулуарах зустрічі держав "Східного партнерства" ЄС, Вишеградської четвірки та держав Балтії, яка відбулася в понеділок у Празі, повідомляє "Радіо "Свобода".
"Ми ніколи не реагуємо швидко. Ми ж думаємо. Звичайно, ми відреагуємо, викладемо своє бачення. Відповідь буде дано у свій час", - зазначив міністр.
Як відомо, відкритий лист Україні в неділю в американській газеті The New York Times опублікували міністри закордонних справ Швеції Карл Більдт, Великобританії - Вільям Гейг, Чехії - Карел Шварценберг, Польщі - Радек Сікорський і Німеччини - Гідо Вестервелле.
Вони закликають Україну, зокрема, гарантувати право опозиції в повному обсязі взяти участь в жовтневих виборах до Верховної Ради, які називають лакмусовим папірцем для демократії в Україні.
Європейські дипломати вважають, що саме Україна зараз загальмувала процес схвалення Угоди про асоціацію з ЄС.
"Я розмовляв з деякими з авторів. Цей лист, який базується на бажанні знайти порядок денний на етапі, коли ми завершили важливу роботу спільну і на сьогоднішній день маємо визначити порядок денний на наступний період", - сказав Грищенко.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас