Рада не "здає" нардепів, які отримали держжитло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада не "здає" нардепів, які отримали держжитло

Казна та Політика
523
В апараті Верховної Ради відмовилися оприлюднити імена депутатів, які отримали квартири протягом останніх трьох каденцій парламенту. Про це пише "Українська правда", на інформаційний запит якої відповів керівник апарату Верховної Ради Валентин Зайчук.
Також Зайчук повідомив, що народні депутати четвертого і п'ятого скликань отримали 116 квартир для постійного проживання в Києві, з них: 7 - однокімнатних, 53 - двокімнатні, 44 - трикімнатні та 12 - чотирикімнатних. Народні депутати шостого скликання отримали ще 15 службових квартир.
Квартири, надані народним депутатам України, які знаходяться у будинку на вул. Срібнокільській, 24, що був введений в експлуатацію в 2007 році Державним будівельним комбінатом Управління справами Верховної Ради. Вартість одного метра житла на той час становила близько 5400 гривень.
Крім того, в апараті Верховної Ради повідомили, що в державну власність народні депутати квартири не повертали.
Норма виділеної житлоплощі - від 9 м2 до 13,65 м2 на одну особу. "Понад норму житлова площа надавалась лише у випадках, якщо житлове приміщення складалося з однієї кімнати", - зазначив Зайчук.
"Щодо народних депутатів України, які отримали квартири, то зазначені відомості згідно з рішенням Конституційного Суду України від 20.01.2012 № 2-рп/2012 відносяться до конфіденційної інформації, поширення якої відповідно до частини другої статті 32 Конституції України не допускається без згоди крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини", - йдеться у відповіді на запит.
Як відомо, відповідно до статті 5 п.6 закону "Про інформацію", не може бути обмежений доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умов отримання цих коштів або майна, прізвищ, імен, по батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, які отримали ці кошти або майно.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас