ЄБА пропонує повернутися до практики випуску податкових векселів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБА пропонує повернутися до практики випуску податкових векселів

Фондовий ринок
227
Європейська бізнес асоціація (ЄБА) пропонує повернутися до практики випуску податкових векселів для запобігання формуванню нової заборгованості держави з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) перед суб'єктами господарювання.
Як повідомила директор ЄБА Анна Дерев'янко на прес-конференції в Києві в понеділок, такі податкові векселі могли б бути використані як інструмент сплати ПДВ на митниці.
"Тобто, якщо ці компанії мають невідшкодований ПДВ, то вони повинні мати можливість погасити ПДВ, який перераховується при сплаті на митниці, цим векселем", - пояснила вона.
ЄБА також відзначає прогрес України в питанні відшкодування ПДВ в автоматичному режимі, підкреслюючи при цьому необхідність вдосконалення критеріїв такого відшкодування.
За словами А.Дерев'янко, Державна податкова служба України (ДПСУ) також пов'язує автоматичне відшкодування ПДВ з переплатою податку на прибуток. "Виникла інша проблема при терміні сплати податку на прибуток. Тобто компанії, які отримують відшкодування в автоматичному режимі і не тільки, стикаються з тим, що податкові адміністрації пропонують компаніям погасити податок на прибуток наперед, з прибутку, який компанія ще не отримала", - сказала директор ЄБА.
В асоціації підкреслюють, що проект ДПС "податковий моніторинг" повинен поширюватися на максимальну кількість підприємств. "Він повинен включати систему оповіщення компаній про те, який суб'єкт підприємницької діяльності є благонадійним або неблагонадійним. І ця інформація від ДПС повинна надходити в автоматичному режимі за певну кількість часу", - вважає А.Дерев'янко.
Як повідомлялося, при Державній податковій службі України діє центральний офіс з обслуговування великих платників податків. Підприємства, що обслуговуються в такому офісі, можуть сплачувати податки окремо від інших фірм, використовувати ідеї горизонтального моніторингу (якщо платник в режимі реального часу заявляє про намір провести певні операції, а податкова служба дає оцінку їх ризиків).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас