Львів має намір розмістити облігації серії "D" на 90 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львів має намір розмістити облігації серії "D" на 90 млн грн

Казна та Політика
98
Львівська міськрада в понеділок ухвалила рішення розмістити облігації серії "D" на суму 90 млн грн, повідомила прес-служби міськради.
За її даними, залучені кошти міськрада планує направити на рефінансування залишених в обігу облігацій серії "С", випущених на загальну суму 200 млн грн, більше половини яких було викуплено в минулому році.
За словами заступника начальника управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міськради Марти Корниляк, які наведені в повідомленні, випущені в 2009 році облігації серії "С" були розміщені під 20% річних. "Це високий відсоток, але на той час він був актуальним для ринку. Разом з тим, планується, що облігації серії "D" будуть розміщені під менший відсоток - не більше 16% річних, що значно здешевить запозичення", - зазначила вона.
Рішення про випуск облігацій вступить в силу після узгодження обсягу та умов запозичення з Мінфіном України.
Раніше міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's присвоїло планованому випуску пріоритетних незабезпечених облігацій Львова довгостроковий рейтинг боргового зобов'язання в національній валюті "ССС+" і рейтинг за національною шкалою "uaBB".
В даний час, крім серії "С", в обігу також знаходяться випущені в 2007 році п'ятирічні облігації серій "А" і "В" загальною номінальною вартістю 92 млн грн, які були розміщені за ставкою 9,45% і 9, 5% річних відповідно. Андеррайтером серії "А" виступив банк "Львів" (Львів), серії "В" - ВАТ "ВіЕйБі Банк" (Київ).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас