Вперше за 30 років у США обійшлись без відкриття нових банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вперше за 30 років у США обійшлись без відкриття нових банків

439
У 2011 році в США не було створено жодного нового банку. Як пише The Financial Times, таке сталося вперше майже за 30 років - як мінімум з 1984 року.
Видання відзначає, що мова йде про фінорганізації, створені "з нуля" (de novo), а не за допомогою придбання вже існуючої збанкрутілої мережі. Раніше Федеральна корпорація зі страхування внесків США (FDIC) відзвітувала про видачу трьох нових чартерів (документ на право ведення банківських операцій) - найменша кількість виданих дозволів з 1934 року. Тим не менш, як зазначає FT, ці фінустанови не є створеними з нуля.
Джерело видання уточнило, що кількість нових банків в останні роки постійно падала. При цьому різке скорочення, за його словами, викликано, ймовірно, подіями 2008 року. Інший аналітик відзначив, що відсутність нових банків може бути пов'язана з мінливими умовами роботи в американському банківському секторі, які суттєво обмежують прибутки.
Аналітики пояснюють такий стан речей також тим, що купувати фінорганізації, що розорилися, легше, ніж створювати нові. У 2011 році 198 банків були поглинені, а 92 кредитні організації збанкрутували.
Учасники американського банківського сектора станом на середину лютого цього року направили владі більше 16 тисяч листів з протестами проти правила Волкера - статті з акта Додда-Франка, спрямованого на реформування фінансового сектора. Банки незадоволені тим, що нові норми обмежують можливості в зароблянні прибутку.
Правило Волкера покликане заборонити роздрібним банкам вільно займатися інвестиційним бізнесом: вони не зможуть засновувати хедж-фонди і вести "ризиковану" ринкову гру від свого імені. Таким чином регулятори мають намір захистити інтереси клієнтів. Відповідно до нинішньої редакції правила Волкера в список "ризикованих" операцій включені в тому числі і європейські облігації, що може завдати серйозного удару по економіці єврозони в умовах боргової кризи.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас