Віце-президент ПА ОБСЄ: Нас не пустили до Тимошенко, і це посилило наше занепокоєння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віце-президент ПА ОБСЄ: Нас не пустили до Тимошенко, і це посилило наше занепокоєння

1966
Делегацію Парламентської асамблеї ОБСЄ, яка прибула в Качанівську колонію Харкова, не пустили до колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.
Про це на брифінгу для журналістів повідомила віце-президент ПА ОБСЄ Вальбурга Хабсбург Дуглас.
"На жаль, нас не пустили до Юлії Володимирівні, і це тільки посилило наше занепокоєння, яке ми відчували до цього", - цитує європейського політика прес-служба БЮТ.
За її словами, делегації відмовили навіть у спілкуванні з лідером опозиції по телефону, хоча це передбачено законодавством. "Для нас цей візит дуже важливий, оскільки ми приїхали продемонструвати солідарність з жінкою, яка є політичним в'язнем в Україні", - зазначила Хабсбург Дуглас.
За словами віце-президента ПА ОБСЄ, делегація хотіла подивитися, яка ситуація в Україні з дотриманням принципу верховенства права та прав людини. "Зараз ми на власні очі побачили, що відбувається в Україні", - сказала вона.
За словами європейського політика, спілкуючись з керівництвом колонії, вони вимагали, щоб були дотримані права Тимошенко, зокрема, щоб з її камери прибрали відеоспостереження, забезпечили право на телефонні дзвінки, "і щоб всі її права були дотримані". "Ми дуже стурбовані та обурені тим, що тут відбувається", - підкреслила Хабсбург Дуглас.
У свою чергу член ПА ОБСЄ від Швеції Аса Ліндестам повідомила, що вся інформація про даний візит буде доведена до керівництва ОБСЄ. "Ми будемо ще раз наполягати на зустрічі з Юлією Тимошенко та обов'язково ще раз приїдемо в Україну", - сказала вона.
Ліндестам також зазначила, що документи про заборону відвідати Тимошенко надійшли в посольство Швеції від українського МЗС тільки сьогодні об 11:00.
Нагадаємо, Юлія Тимошенко була засуджена до семи років позбавлення волі за перевищення влади при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває термін ув'язнення в Качанівській колонії Харкова.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас