Юнкер відмовився від продовження мандата для роботи на посту голови Єврогрупи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юнкер відмовився від продовження мандата для роботи на посту голови Єврогрупи

95
Голова Єврогрупи Жан-Клод Юнкер відмовився від продовження в кінці червня мандата для роботи на даному посту. Своє рішення він пояснив гострим браком часу.
"Мені навряд чи вдасться поєднувати мої поточні обов'язки в Люксембурзі і напружену роботу в Єврогрупі", - пояснив Юнкер, який понад сім років очолював клуб міністрів фінансів країн єврозони і є також прем'єр-міністром Люксембурга.
Він і президент ЄС Херман Ван Ромпей вже почали підшукувати можливу кандидатуру на пост, що звільняється. "Це має бути хтось, хто володіє незалежним мисленням, але в той же час продемонструє готовність прислухатися до різних думок", - підкреслив прем'єр Люксембурга.
Канцлер ФРН Ангела Меркель на прес-конференції за підсумками саміту ЄС, що завершився тут, наголосила на важливості виконаної головою Єврогрупи роботи, додавши, що значною мірою завдяки його зусиллям "виявилося можливим надання" Афінам другого пакету допомоги у розмірі 130 млрд євро.
Вона також попередила, що економічна ситуація в ЄС "продовжує залишатися крихкою", і підтвердила свою готовність забезпечити необхідним капіталом Європейський стабілізаційний механізм, який прийде в липні на зміну Європейського фонду фінансової стабільності. При цьому Меркель розійшлася в оцінках поточної фінансової ситуації з президентом Франції Ніколя Саркозі, який раніше заявив, що "криза залишилася позаду".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас