Названа найпривабливіша для мігрантів країна ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названа найпривабливіша для мігрантів країна ЄС

1841
Німеччина стала найпривабливішою для мігрантів країною Європи, пише Корреспондент.
Відзначається, що в першому півріччі 2011 року в Німеччині було зареєстровано на 135 тисяч іммігрантів більше, ніж емігрантів. Приблизно дві третини прибувають з інших країн Європейського союзу, наприклад, ослаблених фінансовою кризою і безробіттям Греції та Іспанії. Ще в 2008 і 2009 роках ситуація була зовсім іншою, але тепер Німеччина - найпривабливіша для мігрантів країна Європи.
Німецька промисловість завжди рада новим робочим рукам, особливо якщо мова йде про іноземних фахівців високої кваліфікації. Експерти в сфері демографії кажуть, що мігранти - не панацея, але все ж важливий етап вирішення демографічної проблеми. Проте голова експертної ради установ міграції та інтеграції стверджує, що міграційний бум 2011 року - швидше кон'юнктурне явище, ніж тенденція.
"Важливо і те, що Німеччина дружелюбна до іноземців. Міграційна політика стала в останні роки більш відкритою і більш гнучкою", - зауважив дослідник міграційних процесів Клаус Баде.
Однак імпорт кваліфікованих спеціалістів - не найкраще рішення. Баде закликав федеральний уряд мобілізувати внутрішній німецький потенціал. А міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Геррманн висловився ще більш радикально: "кількість мігрантів з Іспанії, Греції та Східної Європи стає надмірною", повідомляє Die Welt.
Нагадаємо, згідно з опублікованими HSBC результатами опитування Expat Explorer, за підсумками 2011 року найкращою країною для іноземної робочої сили стала Саудівська Аравія.
У першу п'ятірку також пробилася Росія, незважаючи на величезну прірву між найвищими і мінімальними зарплатами. На десятому місці - Таїланд.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас