ЦВК РФ продовжує підрахунок бюлетенів: Володимир Путін перемагає з великим відривом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦВК РФ продовжує підрахунок бюлетенів: Володимир Путін перемагає з великим відривом

499
Вибори президента завершилися на всій території Росії. Останньою закрили дільницю в Калінінградській області. Це найзахідніший регіон Російської Федерації. В інших суб'єктах РФ голосування закінчилося раніше.
За даними Центральної виборчої комісії (ЦВК) РФ, на 16:00 за Києвом явка виборців по Росії склала 56,3%.
У ЦВК вже підрахували 25% бюлетенів. Лідирує прем'єр-міністр країни Володимир Путін з 63,17% голосів. На другому місці - кандидат від КПРФ Геннадій Зюганов, який набрав 17,32% голосів. Третє місце займає підприємець Михайло Прохоров, за якого проголосували 7,35% виборців. Однак у порівнянні з даними 20-хвилинної давності, коли він вперше вийшов на третє місце, частка його прихильників знову наблизилася до частки голосів, відданих за лідера ЛДПР Володимира Жириновського (7,34%). Лідер "Справедливої Росії" Сергій Миронов замикає список кандидатів з 3,67% голосів.
У Чукотському автономному окрузі згідно з результатами обробки 100% протоколів дільничних виборчих комісій, Володимир Путін отримав 72,64% голосів виборців. На другому місці - Геннадій Зюганов, у якого 9,04% голосів, за ним йде Михайло Прохоров, який набрав 7,53%. Далі йде Володимир Жириновський, за якого проголосували 7,17% виборців, замикає п'ятірку Сергій Миронов з 2,16%.
Міністерство внутрішніх справ Росії повідомляло, що серйозних порушень під час виборів президента РФ виявлено не було. Як повідомили в міністерстві, велика частина всіх повідомлень про порушення, які були передані в правоохоронні органи, не підтвердилася. Проте через годину після завершення голосування, троє бойовиків вчинили напад на одну з виборчих дільниць в Хасавюртівському районі Дагестану. Загинули троє співробітників МВС.
Глава передвиборного штабу кандидата в президенти РФ Володимира Путіна Станіслав Говорухін назвав минулі президентські вибори "найчистішими за всю історію Росії". Таку оцінку він висловив на брифінгу в штабі. "Звичайно, були порушення, але навіть якщо їх буде, наприклад, 100 з 96 тис. дільниць - це незначна частка відсотка. У будь-якій цивілізованій країні такі вибори вважалися б чесними і справжніми", - сказав він.
Разом з тим громадські організації повідомляли про факти видалення спостерігачів з різних виборчих дільниць, де проходить голосування на виборах президента РФ. Зокрема, як повідомила "Ліга виборців", в підмосковних Люберцях відразу з чотирьох дільниць були видалені всі незалежні спостерігачі. Також надходили повідомлення про так звані "карусельні" голосування на різних виборчих дільницях.
Кандидат в президенти РФ Геннадій Зюганов вважає президентські вибори в РФ нелегітимними і не визнає їх підсумків. В результаті цих виборів, за його словами, програли всі. "Такого роду вибори показують, як партія влади ставиться до народу", - підсумував він.
Крім того, перший заступник голови ЦК КПРФ Іван Мельников повідомив, що КПРФ направила 236 депутатських запитів щодо порушень на виборах. "Обсяг порушень на президентських виборах не дозволяє нам вважати нинішні вибори ні вільними, ні легітимними", - підкреслив він.
Штаб кандидата на пост президента РФ Михайла Прохорова повідомив, що зафіксував 4 тис. порушень під час голосування на виборах глави держави. Як заявив сам Прохоров, особливо важка ситуація склалася в Московській області та Санкт-Петербургу. За всіма поміченими порушеннями, сказав кандидат, штаб буде активно працювати, і набирати інформаційну базу, яка дозволить підготувати документи для звернення в суд. Сам Прохоров в ефірі "Росія 1" сказав, що незадоволений першими даними за підсумками голосування на виборах президента РФ, згідно з якими він займає третє місце. "Є тільки одне місце - перше", - підкреслив Прохоров. При цьому, за його словами, вибори слід визнати легітимними. Кандидат в президенти РФ зазначив, що в іншому випадку вийде, що ті, хто віддав за нього свій голос, голосували даремно.
Корпус спостерігачів "За чисті вибори" повідомив, що вибори на одній з виборчих дільниць в Дагестані скасовано через масове вкидання бюлетенів. ЦВК вже підтвердив, що вибори на цій дільниці будуть визнані недійсними, тому що факт вкидання бюлетенів був зафіксований за допомогою веб-камер.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас