У 2013 році білоруські дороги стануть платними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2013 році білоруські дороги стануть платними

Казна та Політика
357
У Білорусі зроблять платними дороги, що з'єднують Мінськ з обласними центрами. Про це, як передає БЕЛТА, повідомив міністр транспорту і комунікацій республіки Іван Щербо.
Міністр нагадав, що в країні вже діє одна платна магістраль - М-1/Е30 (Брест - Мінськ - кордон РФ), проте, за словами Щербо, "в найближчому майбутньому автодороги з Мінська, які будуть доведені до першої категорії, будуть платними". Це стосується трас, що зв'язують Мінськ з Могилевом, Гомелем, Гродно, Вітебськом.
При цьому проїзд по мінській кільцевій дорозі буде безкоштовним, а друга кільцева, яку планується побудувати, буде платною. Щербо розповів, що Білорусь вибрала австрійську компанію Kapsch TrafficCom AG на роль партнера для створення національної електронної системи стягування зборів за проїзд по дорогах.
Передбачається, що стягування плати буде здійснюватися з транспортних засобів з допустимою загальною масою більше 3,5 тонн і легкових автомобілів (крім легкових автомобілів Митного союзу). Система не вимагає введення обмежень швидкості, кількості смуг руху і перестроювання між ними, а також не створює перешкод руху транспортних засобів.
Система стягування плати за проїзд, реалізована Kapsch TrafficCom AG, не вимагає зупинки для здійснення платежу на спецпунктах. Водії можуть заплатити за проїзд попередньо або після проїзду по ній.
Також необхідно буде отримати бортовий пристрій, завдяки якому машина буде проїжджати через пункти оплати не зупиняючись. Видача бортових пристроїв для проїзду по платних дорогах почнеться заздалегідь.
Планується, що експлуатація платних доріг розпочнеться в 2013 році.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас