Підконтрольне Табачнику ДП продає бланки дипломів за завищеними цінами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підконтрольне Табачнику ДП продає бланки дипломів за завищеними цінами

Кримінал
500
Державне підприємство "ІнфоРесурс" уклало угоду з ДП "ПК "Зоря" на друк 2 980 000 примірників документів про освіту державного зразка.
Про це пише видання "Наші гроші" з посиланням на дані "Вісника державних закупівель".
За інформацією видання, вартість операції склала 4440000 грн., а середня вартість одного бланка - 1,49 грн. Разом з тим, як зазначає видання, "ІнфоРесурс" монопольно продає навчальним закладам документи про освіту за значно вищими цінами.
Наприклад, Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова 21 лютого за процедурою закупівлі "в одного учасника" уклав угоду з "ІнфоРесурс" на придбання 3550 документів про освіту за середньою ціною 36,3 грн. за примірник.
Державне підприємство "ІнфоРесурс" було створено Міністерством освіти і науки, молоді та спорту в квітні 2011 року. До виготовлення документів про освіту це підприємство називалося ДП "Державний центр прикладних інформаційних технологій", яке через наявність авторських прав купувало бланки у приватного ЗАТ "НДІ прикладних інформаційних технологій". Ця компанія контролювалася п'ятьма керівниками відомих наукових установ, у тому числі ректором "Київського політехнічного інституту" Михайлом Згуровським. Тоді ціни на бланки були аналогічні новим.
Акт про правонаступництво між ДП "Державний центр ПІТ" та ДП "ІнфоРесурс" підписаний сторонами і затверджений Міністерством освіти і науки, молоді та спорту 18 серпня 2011 року. Директором "ІнфоРесурс" є Валерій Підліснюк, раніше відомий як заступник голови з питань споживчого ринку Святошинської районної державної адміністрації.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас