Тімоті Гейтнер готовий захищати фінансову реформу США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тімоті Гейтнер готовий захищати фінансову реформу США

Казна та Політика
211
Міністр фінансів США Тімоті Гейтнер на сторінках The Wall Street Journal опублікував статтю "Амнезія фінансової кризи", в якій він наполягає на продовженні реформ банківського сектору та збереженні вже прийнятих заходів.
Зокрема, він виступив за якнайшвидше доопрацювання підзаконних актів Додда - Франка. На його думку, якби подібний закон існував раніше, то наслідки фінансової кризи 2008-го були б більш м'якими.
"Якби ці реформи були проведені десять років тому, то зростання кредитної маси і позикових коштів було б менш небезпечним, споживачі не були б так уразливі перед хижацькими кредитними практиками і уряд міг би обмежити шкоду, якої завдала фінансова криза реальному сектору економіки", - пише Гейтнер.
Він щиро дивується, чому фінансове співтовариство так завзято протистоїть будь-яким реформам, стверджуючи, що прийняті заходи дуже складні, обмежують свободу банків, зменшують ліквідність багатьох інструментів і можуть призвести до несподіваних наслідків.
"Згадайте про кризу, коли ви почуєте скарги на фінансову реформу. Скарги на межі ризику або на вимоги щодо прозорості і розкриття інформації. Згадайте про кризу, коли ви читаєте статті про сотні мільйонів доларів, які витрачаються на послуги лобістів, які намагаються послабити або повністю скасувати фінансову реформу", - закликає міністр фінансів США.
Роль Мнемозіни для Гейтнера грає його дружина. Саме вона постійно нагадує йому, як близько до повного колапсу підійшла світова фінансова система в кінці 2008 року.
"Моя дружина іноді з подивом показує мені статті, в яких керівники фінансових компаній розповідають про те, що їм не потрібні кошти в рамках програми TARP. Вона нагадує мені про нескінченні дзвінки від цих самих людей, які лунали пізно вночі або рано вранці протягом всього 2008-го", - завершує свою статтю Гейтнер.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас