МЮФ Integrites провела семінар "Практика антимонопольного регулювання у структуруванні українського бізнесу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЮФ Integrites провела семінар "Практика антимонопольного регулювання у структуруванні українського бізнесу"

170
1 березня 2012. Міжнародна юридична фірма Integrites провела семінар "Практика антимонопольного регулювання у структуруванні українського бізнесу", що відбувся 23 лютого 2012 року в Київському офісі фірми
Доповідачі семінару Олександр Алексєєнко, Партнер МЮФ Integrites, і Геннадій Атаманюк, консультант напряму антимонопольного права МЮФ Integrites, представили учасникам семінару свій погляд на відповідність корпоративної структури українських компаній вимогам законодавства про захист економічної конкуренції, а також поділились рекомендаціями щодо ефективної взаємодії із регулятором з питань отримання дозволів на концентрацію.
Партнер МЮФ Integrites, Алексєєнко Олександр, у ході своєї доповіді звернув увагу учасників семінару на низку аспектів, що є одними з найбільш актуальних для багатьох клієнтів у процесі отримання дозволу на концентрацію. Також було зазначено, що у процесі отримання дозволу АМКУ на концентрацію, клієнтам необхідно надати в АМКУ досить значний обсяг інформації. У той же час, пан Алексєєнко пояснив, у яких випадках клієнти мають право цілком обґрунтовано подавати клопотання до АМКУ про скорочення об’єму інформації, що розкривається. Пан Алексєєнко також навів приклади накладання і стягнення штрафів за здійснення концентрації без дозволу АМКУ.
Консультант напряму антимонопольного права МЮФ Integrites, Геннадій Атаманюк надав учасникам семінару можливість подивитись на ситуацію зсередини, поглянувши очима регулятора на відповідні відносини. Виходячи із свого досвіду, пан Атаманюк звернув увагу учасників семінару на фактори, що, як правило, впливають на визначення розміру штрафу: ринки, на яких здійснено правопорушення, період скоєння правопорушення, наявність/відсутність правопорушень в минулому, рівень взаємодії з АМКУ, визнання порушення і т.д.
Серед учасників семінару були представники таких компаній, як Procter & Gamble Україна, МТС Україна, Bayer AG, "Концерн Галнафтогаз", MTI, Ашан, Олімп, "Мироноівський хлібопродукт", Мрія Агрохолдінг, Лакталіс Україна, "Фарлеп-Інвест".
Integrites – міжнародна юридична фірма, з офісами в Алмати, Києві, Лондоні і Москві. Фірма спеціалізується на транснаціональних проектах із торгового фінансування, вирішенні спорів, корпоративному праві, ринках капіталу і міжнародних фінансах у нафтогазовій, агропромисловій, фінансовій, енергетичній, авіаційній, IT та інших сферах. Integrites є фіналістом юридичної премії British Legal Awards 2010 (Британська Юридична Премія) у категорії European Legal Team of the Year (Європейська Юридична Команда Року).
Катерина Боброва
Менеджер зі зв язків з громадськістю
kateryna.bobrova@integrites.com
Тел.: +38 (044) 391 38 53
Факс: +38 (044) 391 38 54
За матеріалами:
Integrites
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас