Білорусія заявила, що не отримувала офіційних претензій до якості молока і свинини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія заявила, що не отримувала офіційних претензій до якості молока і свинини

Аграрний ринок
300
Білорусія не отримувала офіційних повідомлень про претензії до якості своїх молокопродуктів і свинини з боку Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України. Про це повідомили в Міністерстві сільського господарства і продовольства Білорусі, передає BBC.
У Міністерстві повідомили, що 10 лютого 2012 р. в ВАТ "Полоцький молочний комбінат" надійшла претензія від приватного підприємства "Прем’єрпродукт-Житомир" на якість масла солодковершкового "Селянське".
"На рівні двох господарюючих суб'єктів ведеться розгляд", - відзначили в Мінсільгосппроді Білорусі.
"Що стосується запиту від 24 лютого 2012 р. Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, Департамент ветеринарного і продовольчого нагляду докладно поінформував українську сторону про проведені в Гродненській області регіональні навчання державної ветеринарної служби нашої країни щодо недопущення занесення і розповсюдження африканської чуми свиней. Ніякі додаткові відомості з української сторони не запрошувалися", - йдеться в повідомленні з Білорусії.
Відзначають також, що 1 березня головний держветінспектор Білорусі поїхав в Україну для з'ясування причин припинення ввезення білоруських молокопродуктів і свинини.
29 лютого Держветфітослужба України призупинила ввезення на територію країни молока і молочних продуктів з Білорусі, а також свиней.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас