Верхня палата парламенту Італії схвалила урядовий пакет заходів з лібералізації економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верхня палата парламенту Італії схвалила урядовий пакет заходів з лібералізації економіки

Казна та Політика
146
Верхня палата (сенат) парламенту Італії ухвалила запропонований урядом Маріо Монті пакет "структурних реформ", спрямованих на підвищення конкурентоспроможності економіки країни, передає агентство TMNews.
За урядовий декрет, голосування щодо якого було ув'язано з голосуванням про довіру кабміну, висловилися 237 сенаторів, проти - 33 людини, двоє утрималися. Тепер пакет "структурних реформ" повинен бути розглянутий палатою депутатів національного парламенту до 24 березня.
Основний акцент в схваленому сенатом документі зроблений на підвищення конкуренції та лібералізацію різних областей економіки, яка зачепить, зокрема, фармацевтичну галузь, страхування, торгівлю, банківський сектор, а також нотаріусів, таксистів і навіть церкву.
Важливе місце серед пропозицій уряду займає положення про відділення оператора газотранспортної мережі Snam Rete Gas від провідної енергетичної групи Eni Італії, яка володіє більш ніж 50-відсотковою часткою в Snam, що є в свою чергу найбільшою газорозподільною компанією країни. Згідно з текстом схваленого документа, до кінця травня рада міністрів повинна буде ухвалити спеціальний декрет, в якому будуть прописані чіткі "критерії та умови" поділу цих двох компаній, що повинно відбутися до вересня 2013 року.
Крім того, з остаточним схваленням заходів лібералізації римсько-католицька церква буде позбавлена своїх податкових пільг. В даний час церква в Італії звільнена від сплати податків на нерухомість не тільки за об'єкти релігійного призначення, але також і за ті, які частково використовувалися в комерційних цілях. Тепер же, відповідно до планів уряду, ці привілеї будуть скасовані, що повинно принести італійській скарбниці ще близько 600 млн євро на рік.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас