З 1 березня у білоруському метро будуть обшукувати пасажирів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 березня у білоруському метро будуть обшукувати пасажирів

558
З сьогоднішнього дня на станції метро "Жовтнева" Мінського метрополітену почне діяти дільниця обшуку громадян.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Минскгорисполкома, про це повідомила начальник станції Лариса Левкович.
"Дільниця обшуку громадян почне діяти на станції метро "Жовтнева" з 1 березня поточного року, куди для огляду співробітники міліції можуть запросити будь-якого пасажира. Також планується побудувати дані дільниці обшуку і на споруджуваних станціях метро", - сказала Левкович.
За її словами, якщо людина відмовляється від обшуку, так як не бачить для цього підстав, співробітник метрополітену має право попросити цього громадянина покинути метро і скористатися іншим видом громадського транспорту.
"Даний захід передбачено, в першу чергу, для забезпечення додаткової безпеки громадян", - підкреслила Левкович.
Нагадаємо, 11 квітня 2011 року на станції метро "Жовтнева" в Мінському метрополітені був скоєний терористичний акт, вибух прогримів о 17.58. В результаті теракту 11 осіб загинули на місці, 4 померли в лікарнях, тяжкі тілесні ушкодження отримали 32, менш тяжкі - 72, інші тілесні ушкодження - 283 людини. На кілька днів була порушена робота метрополітену. Збиток, завданий Мінському метрополітену, склав більше 2 млрд. білоруських рублів; потерпілим - не менше 175 млн. білоруських рублів. В цілому ж дії терористів заподіяли збитків на суму понад 2,3 млрд. білоруських рублів.
На лаві підсудних опинилося двоє обвинувачених - Дмитро Коновалов і Владислав Ковальов, обидва 1986 року народження, уродженці Вітебська.
30 листопада 2011 р. Верховний Суд Білорусі визнав їх винними в скоєнні теракту і засудив до розстрілу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас