Суд зобов'язав ГПУ розглянути скаргу Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зобов'язав ГПУ розглянути скаргу Тимошенко

Кримінал
574
Печерський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру розглянути скаргу захисту Геннадія Тимошенка та Антоніни Болюри. Про це по завершенні сьогоднішнього судового засідання повідомив адвокат Любомир Дроздовський.
"Після сьогоднішнього рішення суду ми сподіваємося, що ГПУ перевірить нашу заяву і порушить кримінальну справу проти суддів Вищого спеціалізованого суду з розгляду кримінальних і цивільних справ, які своїм рішенням відновили кримінальні справи проти Геннадія Тимошенка та Антоніни Болюри, закриті ще в 2005 році", - цитує його слова прес-служба "Батьківщини".
За його словами, судді порушили закон і змінили підстави припинення кримінальних справ проти них.
Нагадаємо, стосовно Ю.Тимошенко порушено нову кримінальну справу за покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України. В СБУ підкреслюють, що підставою для порушення нової кримінальної справи проти екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Ю.Тимошенко став лист Міноборони РФ Кабінету міністрів, в якому порушувалося питання погашення заборгованості ЄЕСУ в сумі 405,5 млн дол.
За інформацією СБУ, обвинувачення у цій справі Ю.Тимошенко було пред'явлено 12 жовтня.
Раніше міністр юстиції Олександр Лавринович повідомляв, що в міністерстві фінансів немає ніякої інформації, яка б підтверджувала надання державних гарантій за зобов'язаннями корпорації ЄЕСУ.
17 листопада Вищий спеціалізований суд визнав незаконним закриття в 2004 році кримінальної справи проти оточення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко - Геннадія Тимошенка, а також, трьох керівників корпорації ЄЕСУ. Разом з тим, Вищий спецсуд припинив провадження у цих справах у зв'язку із закінченням терміну давності.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас