У КСУ роз'яснили, коли закінчується термін для звернення працівника до суду щодо стягнення зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КСУ роз'яснили, коли закінчується термін для звернення працівника до суду щодо стягнення зарплати

694
Конституційний суд України, сьогодні 28 лютого, оприлюднив ухвалене 22 лютого рішення за конституційним зверненням щодо офіційного тлумачення положень статті 233 Кодексу законів про працю України у взаємозв'язку з положеннями статей 117,2371 цього Кодексу про терміни звернення до суду щодо трудових спорів.
Про це повідомляє прес-служба КСУ, передає РБК-Україна.
Позивач звернувся до суду загальної юрисдикції з вимогою виплати середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та відшкодування моральної шкоди. Однак при розгляді справи суд загальної юрисдикції відмовив у задоволенні таких вимог на підставі пропуску встановленого статтею 233 Кодексу тримісячного терміну, початок якого пов'язаний з терміном виплати заробітної плати.
В інших же випадках суди загальної юрисдикції, застосовуючи зазначені положення Кодексу, відзначають, що протягом встановленого тримісячного строку для звернення до суду з вимогами про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та компенсації моральної шкоди, заподіяної затримкою таких виплат, починається з наступного дня після фактичного розрахунку зі звільненим працівником незалежно від тривалості затримки.
КСУ постановив, що тримісячний термін для звернення відраховується з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права, а у справах про звільнення - в місячний термін з дня вручення копії наказу про звільнення або з дня видачі трудової книжки (частина перша) у разі порушення законодавства про оплату праці працівник має право звернутися до суду з позовом про стягнення належної йому заробітної плати без обмеження будь-яким строком (частина друга). Статтею 117 Кодексу встановлено обов'язок власника або уповноваженого ним органу виплатити працівнику в разі затримки розрахунку при звільненні його середній заробіток за весь час затримки по день фактичного розрахунку, а статтею 237-1 - відшкодувати працівникові заподіяну моральну шкоду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас