Експерт: Трейдери продовжать погіршувати якість палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Трейдери продовжать погіршувати якість палива

Енергетика
432
Трейдери продовжать знижувати якість бензину, за рахунок цього будуть стримувати стрибок цін - таку думку на прес-конференції висловив заступник директора науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев.
За словами Рябцева, в березні економічна складова для подорожчання бензину є, проте трейдери не будуть ризикувати споживачем і різко підвищувати ціну. Щоб вижити, вони спробують балансувати на грані якості та лояльної цінової політики. Схожа ситуація була навесні минулого року.
"Більшість трейдерів не буде ризикувати споживачем, і різко підвищувати ціну. Тому спостерігаються інші тенденції. У 2011 році в 18 разів зросли обсяги реалізації біоетанолу концерном "Укрспирт". Питання, куди пішов біоетанол? У бензин. Якість відповідно зменшилася", - розповідає Г.Рябцев.
Експерт додає, за останній місяць ціни високооктанового бензину в дрібному опті були нижчими, ніж ті, які економічно формуються з імпорту.
"Це означає, що якимось чином дрібний опт спробував балансувати на грані нормативної якості, щоб вижити", - говорить експерт.
Рябцев додав, що ціни в березні будуть зростати, проте трейдери будуть намагатися стримувати це явище, оскільки розуміють, що різкий стрибок може привести до обвального падіння попиту.
Нагадаємо, біоетанол - це етанол, що отримується в процесі переробки рослинної сировини для використання як біопалива. Більшість автомобілів можуть працювати на суміші 10% біоетанолу і бензину. Однак питання користі від заміни бензину біоетанолом є дискусійним.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас