Дефіцит бюджету Росії збільшився за місяць в сім разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит бюджету Росії збільшився за місяць в сім разів

Казна та Політика
591
Дефіцит бюджету Росії в лютому 2012 року складе близько 106,6 мільярда рублів. Про це, як передає "Інтерфакс", заявила заступник міністра фінансів країни Тетяна Нестеренко. У січні аналогічний показник становив лише 18 мільярдів рублів.
Всього за два місяці дефіцит бюджету перевищить позначку 124 мільярди рублів, що складає півтора відсотки ВВП. Для порівняння, за січень-лютий 2011 року в Росії був зафіксований профіцит бюджету 52,78 мільярда рублів. При цьому ціни на нафту, основний показник для російського бюджету, зараз і рік тому знаходяться приблизно на одному рівні - вище 100 доларів за барель.
За даними Нестеренко, які передає РИА Новости, за два місяці видатки бюджету склали майже три трильйони рублів, а доходи - 2,7 трильйона. Велика частина витрат і доходів припала на січень, а не на лютий.
Дефіцит бюджету в січні, нагадаємо, викликав здивування у аналітиків. Наприклад, у банку Credit Suisse підрахували, що в січні дефіциту бюджету в Росії не було протягом останнього десятиліття. У середині лютого міністр фінансів Росії Антон Силуанов повідомляв, що дефіцит бюджету не пов'язаний з додатковими витратами, що виникли під час передвиборної кампанії, і називав його "суто технічною ситуацією".
Міністр економічного розвитку Ельвіра Набіулліна в свою чергу відзначала, що в січні в регіони була відправлена значна частина субсидій. Ці витрати, однак, поки не позначилися на інфляції - вона в Росії продовжує залишатися на рекордно низькому рівні (0,8 відсотка з початку січня по 20 лютого).
З чим пов'язаний різко зрослий дефіцит бюджету в лютому, поки не повідомляється. За прогнозом уряду, всього за 2012 р. дефіцит бюджету має скласти якраз ті самі 1,5 відсотка від річного ВВП, тобто майже 900 мільярдів рублів. При цьому доходи за рік повинні скласти 11,78 трильйона рублів, а витрати - 12,66 трильйони.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас