Азаров пообіцяв покращити інвестиційну привабливість України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров пообіцяв покращити інвестиційну привабливість України

Казна та Політика
266
Прем'єр-міністр Микола Азаров переконаний, що стимулювання внутрішнього ринку та створення привабливого інвестиційного клімату дасть можливість Україні бути готовою до можливої другої хвилі фінансово-економічної кризи і забезпечить стабільне зростання економіки.
"Для нас пріоритетною є політика стимулювання внутрішнього ринку, створення привабливого інвестиційного клімату. Велику роботу також уряд проводить з активізації будівництва в Україні. Сьогодні в такому авторитетному складі я б хотів почути від представників науки, що ще необхідно зробити, щоб наша економіка не тільки вистояла під час другої хвилі світової економічної кризи, а й продовжила своє зростання", - сказав глава уряду.
У той же час він зазначив, що є стандартні рішення щодо виведення країни з економічної кризи, які використовуються зараз в європейських державах. "Якщо говорити про стандартні рішення, то ми їх бачимо. Це жорстке урізання бюджетних витрат, підвищення податків, скорочення соціальних виплат - ось ті рецепти, які зараз реалізуються в Іспанії, Португалії, Греції, але результати цих дій не відчуваються", - сказав Азаров.
При цьому він підкреслив, що такі стандартні рішення неприйнятні для України.
За словами Прем'єр-міністра, зараз існують певні ризики для економіки країни, але всі вони враховані в економічній політиці уряду. "Звичайно, є певні ризики, і ми їх не применшуємо. Це - і високий рівень боргового навантаження, і високі ціни на газ, і несприятлива світова кон'юнктура, і закритий фінансовий ринок. Ризики є, і їх немало. Але ці ризики враховані у нашій економічній політиці", - зазначив він.
Азаров підкреслив, що завдяки виваженій урядовій політиці минулий рік вдалося закінчити з непоганими показниками зростання економіки, зокрема, зростання ВВП становило 5,2%. "Це - результат зусиль у сфері проведення реформ, в галузі модернізації економіки, бюджетної дисципліни. Цілком очевидно, що податкова, бюджетна та адміністративна реформи, дерегуляція та інші перетворення дали нам можливість забезпечити таке зростання", - сказав глава уряду.
У зв'язку з цим він відзначив, що за два роки скасували понад 50 тисяч регуляторних актів і більше 70% видів ліцензованої діяльності, впровадили декларативний принцип започаткування підприємницької діяльності.
Нагадаємо, сьогодні Микола Азаров назвав оптимальною модель, яку обрав його уряд для виведення країни з економічної кризи та забезпечення стабільного зростання економіки.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас