МВФ надав Ірландії черговий транш фінансової допомоги в розмірі 3,2 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ надав Ірландії черговий транш фінансової допомоги в розмірі 3,2 млрд євро

Казна та Політика
147
Міжнародний валютний фонд надав Ірландії черговий транш фінансової допомоги в розмірі 3,2 млрд євро в рамках міжнародної угоди, укладеної в 2010 році. Про це йдеться в опублікованому напередодні прес-релізі МВФ.
"Таким чином, фонд виплатив Дубліну вже 16,05 млрд євро за своєю кредитною лінією", - йдеться в повідомленні. В кінці 2010 року МВФ відкрив для Ірландії кредитну лінію на 22,6 млрд євро.
Кредит МВФ є частиною пакета екстреної допомоги Ірландії у розмірі 85 млрд євро, яку фонд спільно з Євросоюзом надає Дубліну. Дані кошти йдуть на фінансування дефіциту держбюджету цієї країни, що входить до зони євро, а також на збільшення капіталу ірландських банків.
У січні міністр фінансів Ірландії Майкл Нунан заявив, що країні не потрібно другого пакету фінансової допомоги від ЄС і МВФ. Глава Мінфіну зазначав, що "про звернення про додаткові кошти до ЄС і МВФ не може бути й мови, бо уряд виконує всі умови раніше погодженої програми фінансової допомоги та потреби країни в позикових коштах повністю покриті аж до кінця 2013 року". Він також назвав заяви низки великих компаній про нестійкість ірландської економіки "спекуляціями".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас