Чехія готова заморозити пенсії заради скорочення бюджетного дефіциту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чехія готова заморозити пенсії заради скорочення бюджетного дефіциту

Казна та Політика
214
Уряд Чехії планує заморозити пенсії для скорочення дефіциту бюджету. Про це заявив прем'єр-міністр країни Петро Нечас, передає Associated Press. Він нагадав, що тільки в поточному році чеській владі доведеться скоротити витрати бюджету на 23 млрд крон (1,2 млрд євро).
Як додав Нечас, в 2013-2014 році уряду також доведеться піти на непопулярні у населення заходи, щоб боротися з економічним спадом, зокрема підняти низку податків (серед іншого збільшити прибутковий податок з громадян, які отримують високі зарплати). Він назвав ці кроки "необхідними".
За розрахунками уряду, заморожування пенсій і підвищення податків повинні допомогти Чехії в наступному році опустити дефіцит бюджету нижче 3% ВВП, а в 2016 році довести його до нульової позначки. Більш докладно про способи знизити витрати Нечас не розповів, оскільки подробиці антикризового плану все ще розробляються урядом.
Зараз у країнах ЄС стеля дефіциту становить 3% ВВП. У грудні 2011 року учасники єврозони домовилися посилити цю умову, обмеживши розмір дефіциту 0,5% ВВП. Цікаво, що в січні 2012 року Чехія відмовилася приєднатися до договору бюджетної стабільності ЄС, в якому були прописані нові обмеження.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас