КМДА: Вартість реалізації проекту реконструкції гарячого водопостачання становить 4,9 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА: Вартість реалізації проекту реконструкції гарячого водопостачання становить 4,9 млн грн

Казна та Політика
117
Вартість реалізації проекту з реконструкції гарячого водопостачання столиці становить 4,9 млн грн, з них з бюджету Києва передбачено профінансувати близько 900 тис. грн, решта - кошти інвесторів. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).
Термін реконструкції системи складе 4 місяці.
Для підігріву води в системі гарячого водопостачання будинків, що увійшли в проект, планується встановити 6 теплових насосів "повітря-вода" загальною потужністю 349,2 кВт. Річний обсяг виробленого насосами тепла складе більше 2 тис. Гкал, чого достатньо для забезпечення гарячою водою 6-ти багатоповерхівок. Крім того, реконструкція обладнання буде мати додатковий ефект - дозволить зменшити викиди СО2 будинків практично в 2 рази, а саме: на 249 т на рік.
Інвестиційний проект реконструкції систем гарячого водопостачання житлових будинків із застосуванням поновлюваних джерел енергії буде запропонований інвесторам першого Київського інвестиційного форуму. Модернізація систем водопостачання та водовідведення, створення першокласної інфраструктури та зниження витрат енергоресурсів визначені ключовими завданнями Стратегії розвитку Києва до 2025 року.
"Це пілотний інвестиційний проект, що передбачає реконструкцію системи гарячого водопостачання в перших 6-х багатоквартирних будинках столиці. Ефективна реалізація проекту дозволить удосконалити якість надання комунальних послуг населенню та модернізувати саму систему гарячого водопостачання, яка вже застаріла і потребує реконструкції. Проектом також передбачено, що тарифи для населення підвищені не будуть, а інвестор отримуватиме прибуток за рахунок зниження собівартості послуг", - сказав перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.
За словами Мазурчака, надалі такі проекти будуть розроблені практично для 2 тис. житлових будинків столиці та запропоновані інвесторам. Зауважимо, що перший інвестиційний проект реконструкції системи гарячого водопостачання буде включати 6 будинків, розташованих на вул. Автозаводській, Нижньоюрківській, Мілютенка, Суворова, вул. Коломийській і Повітрофлотському проспекті. Планується, що обслуговування обладнання після реконструкції буде здійснюватися централізовано енергопостачальними організаціями і комунальними службами міста.
На інвестиційний форум, який відбудеться в столиці 29 березня 2012 р., Київ вийде з пропозиціями на суму 100-120 млрд грн. Фахівці очікують, що не менше 25% проектів зацікавлять інвесторів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас