Меркель відзначає ризики реалізації програми допомоги Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель відзначає ризики реалізації програми допомоги Греції

Казна та Політика
205
Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала парламент країни підтримати нову програму допомоги Греції обсягом 130 млрд євро, відзначивши, проте, відсутність гарантій того, що цей план буде працювати, повідомляє агентство Bloomberg.
Голосування в парламенті ФРН з цього питання пройде в понеділок, і, як очікується, програма буде схвалена.
"Шлях Греції є довгим і не позбавленим ризику, - заявила Меркель, виступаючи в Бундестазі. - Ніхто не може гарантувати успіх нової програми зі 100-відсотковою ймовірністю".
Звертаючись до законодавців, Меркель заявила про необхідність зважувати ризики, пов'язані з реалізацією програми допомоги Греції, щодо переваг цього плану.
"Можливості нової програми переважують ризики, - зазначила вона. - Як канцлер ФРН я можу приймати на себе деякі ризики, але не можу пускатися в авантюри".
Меркель заявила, що подолання боргової кризи в єврозоні займе роки, відкинувши ідею про наявність "швидкого рішення".
"Ми в середині довгого процесу, який складатиметься з безлічі кроків і заходів, - цей процес займе роки", - сказала вона.
Канцлер Німеччини також зазначила, що в даний час не існує потреби в збільшенні можливостей європейських механізмів стабільності, враховуючи низьку вартість запозичення для обтяжених боргами країн.
"Зараз немає необхідності обговорювати збільшення як тимчасового, так і постійного кредитних механізмів", - заявила Меркель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас