Карасьов: Українська влада підписала собі політичний вирок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Карасьов: Українська влада підписала собі політичний вирок

Кримінал
1802
Вирок екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценкові - це вирок українській політиці, впевнений директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.
"Вирок відповідає букві закону, але не відповідає духу закону, - заявив політолог в коментарі Podrobnosti.ua. - Саме тому він буде сприйнятий населенням України як несправедливий".
На думку експерта, з юридичної точки зору українська влада виграла, але з політичної - програла; Луценко ж навпаки: з юридичної точки зору - програв, але з політичної - виграв. Тим не менш, якихось істотних санкцій від Європи чекати не варто. "Європа відреагує з осудом, але без підкріплення цього осуду реальними санкціями, - вважає Карасьов. - Адже, по суті, подібного вироку і чекали від української влади, він нікого в ЄС не здивував".
Нагадаємо, сьогодні суд засудив Луценка до 4 роки позбавлення волі з конфіскацією майна за перевищення службових повноважень під час перебування міністром внутрішніх справ. Луценко обвинувачувався в незаконному виділенні квартири і зарахуванні громадянського стажу в міліцейський своєму водієві, а також в організації святкування Дня міліції у 2008-2009 роках під час дії рішення Кабінету Міністрів про економію бюджетних коштів. Екс-міністр перебуває під вартою з 26 грудня 2010 року.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас