Клюєв: Україна скоротить імпорт російського газу на 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Україна скоротить імпорт російського газу на 50%

Енергетика
1066
Впровадження енергоефективних та енергозберігаючих технологій і розвиток власного видобутку енергетичних ресурсів дозволить Україні скоротити, як мінімум, на 50% імпорт дорогого газу з Росії.
Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Клюєв в інтерв'ю телеканалу Euronews.
"Ми імпортуємо природний газ за однією з найвищих цін в Європі і це, природно, досить серйозно б'є по нашій економіці, по бюджетній сфері, по житлово-комунальному господарству", - сказав Клюєв, додавши, що висока вартість газу стимулює українські підприємства, в тому числі, ЖКГ, бюджетну сферу на впровадження енергоефективних, енергозберігаючих технологій. І уряд України докладає максимальні зусилля для стимулювання цих процесів.
"Зараз ми відпрацювали на п'яти обласних центрах і на десяти невеликих містах пілотні проекти з впровадження енергоефективних, енергозберігаючих технологій в житлово-комунальному господарстві. Зараз ці проекти досить непогано розвиваються. За їх результатами, ми побачимо, наскільки вони ефективні, наскільки буде доцільно подібні програми поширювати на всю Україну", - цитує Клюєва його прес-служба.
Також чиновник зазначив, що крім цього Україна серйозно займається розвитком власного видобутку енергоресурсів. "Це і видобуток газу на шельфі Чорного та Азовського морів, видобуток сланцевого газу, газу з щільних порід, метану, вугілля, нафти та інших енергетичних ресурсів", - зазначив Клюєв.
Він нагадав, що зараз в Україні виділено два великі родовища сланцевого газу. Це Юзівська та Олеська площі, що знаходяться, одна - у Харківській та Донецькій, а інша - у Львівській та Івано-Франківській областях. На думку Клюєва, ці родовища досить перспективні. "Крім цього, у нас є достатньо перспективні родовища газу з щільних порід, що знаходяться на території Харківської області. У нас також величезна кількість газу-метану. Фактично всі вугільні родовища Донбасу, а це Луганська, Донецька і Дніпропетровська області, мають величезні запаси метану", - заявив Клюєв.
За його словами перспективними є також родовища природного газу на шельфі Чорного та Азовського морів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас