ЄС сформулював 38 вимог щодо реформування грецької економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС сформулював 38 вимог щодо реформування грецької економіки

Казна та Політика
316
Європейський Союз (ЄС) розробив три меморандуми, що включають в себе 38 вимог до грецького уряду. Про це повідомляє The Financial Times.
Деякі з умов повинні бути виконані вже до середи, в іншому випадку другий пакет фінансової допомоги країні може бути заморожений.
Розроблені членами зони євро вимоги здебільшого зводяться до заходів щодо подальшого скорочення державних витрат, посилення законодавчої бази у сфері банківської діяльності та інших економічних реформ. Однак цим установки Брюсселя не обмежуються. У документи включені такі пункти, як централізація системи охорони здоров'я, завершення процесу реєстрації власності на землю, визначення мінімальних нафтових резервів і навіть апгрейд комп'ютерної системи для співробітників податкової служби.
Деякі з вимог повинні бути виконані протягом найближчих двох років, однак з певними пунктами Афінам доведеться поквапитися - для їх реалізації залишається менше тижня. Справа в тому, що низка вимог є обов'язковими до виконання до початку позачергового саміту міністрів фінансів зони євро 1 березня, на якому чиновники остаточно схвалять виділення Греції 130 млрд євро. Серед них, наприклад, є зобов'язання скоротити держвитрати на фармацевтику на 1,1 млрд євро, скасувати ліцензування таких професій, як туристичний гід або косметолог, а також завершити повномасштабну аудиторську перевірку 75 компаній, які є великими платниками податків.
Водночас, німецька газета Sueddeutsche Zeitung повідомила, що влада Греції почала обіцяну боротьбу з податковими ухильниками. На вимогу влади були заморожені зарубіжні рахунки майже на 160 млн євро грецького банкіра Лаврентіса Лаврентіадіса, який носив колись титул "Підприємець року".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас