Вчені разом з міліцією готують до Євро-2012 роботів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені разом з міліцією готують до Євро-2012 роботів

56
Працівники науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при МВС в Київській області та співробітники Інституту кібернетики ім. Глушкова домовилися створити трансформерів для заміни людей в екстремальних ситуаціях.
"Домовилися про майбутню співпрацю, - йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС. - Разом розробити і створити трансформерів, які могли б повністю замінити людей в будь-якій екстремальній ситуації".
Повідомляється, що 24 лютого вчені інституту побували в експертно-криміналістичному центрі при ГУ МВС у Київській обл. та ознайомилися з розробками міліцейських експертів у галузі робототехніки. Вченим були продемонстровані роботи, які можуть розпізнавати вибухові пристрої, проникати в невеликі приміщення з функцією відеоспостереження, замінювати вибухотехніків і саперів при необхідності створення вибуху на певній відстані.
При цьому, як наголошується в повідомленні, кожна з показаних моделей вимагає доопрацювання, на що поки не вистачає фінансування.
Також, на думку міліції, розробки робототехніки можуть стати корисними і необхідними для забезпечення охорони громадського порядку та безпеки під час чемпіонату Європи з футболу, який пройде влітку в Україні.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас