Єхануров: Україна не отримає грошей МВФ до виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єхануров: Україна не отримає грошей МВФ до виборів

434
Борги України не дуже значні. Але щодо інвестиційного клімату ситуація досить складна.
Про це в інтерв'ю Gazeta.ua заявив колишній прем'єр-міністр України Юрій Єхануров.
"Щодо інвестиційного клімату ситуація досить складна. Але вона пов'язана не тільки з економікою, але і з політичними проблемами. Ділові люди, тобто потенційні інвестори - прагматичні і конкретні. Вони дивляться - за графіком в Україні має бути черговий транш. А його немає. Значить Міжнародний валютний фонд там не працює, а це сигнал всім світовим інвесторам - з цією країною щось не так. І вони сюди не йдуть", - зазначив він.
За словами політика, до парламентських виборів навряд чи нам світить кредит МВФ. Там стежать, наскільки демократичними будуть вибори. Хоча, як вважає Єхануров, і без цих грошей Україна може обійтися.
"Коли я очолював уряд, ми не взяли ні цента. Пережили дуже важко, але не взяли", - згадав політик.
На його думку, щоб викрутитися, влада піде на такі кроки: будуть зменшені асигнування місцевих адміністрацій, соціальні виплати, будуть притиснуті малий і середній бізнес, "оскільки великий чіпати не можна – надто вже шановані люди".
"До влади прийшла команда з іншими переконаннями. Ось я по натурі директор, виріс на виробництві. Є два типи директорів. Перший - демократи, які вважають, що потрібно віддати повноваження, і кожен керівник підрозділу відповідає за своє і має певну свободу у прийнятті рішень. Завдання директора - зовнішні питання, загальні правила гри. А є другий тип - ось іде директор по цеху, і не дай Бог, бак буде на 10 сантиметрів лівіше, ніж треба. Чому не отримали дозволу від генерального? Ось зараз такі люди прийшли. Без дозволу нічого не можна. Повинні всі йти туди, куди накажуть", - заявив Єхануров.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас