Томенко: Податок на бездітність - це непорозуміння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко: Податок на бездітність - це непорозуміння

1424
Заступник голови Верховної Ради України, один з лідерів БЮТ Микола Томенко вважає, що введення в Україні податку на бездітність - це непорозуміння.
Про це політик сказав в ефірі телеканалу "1+1", коментуючи зареєстрований напередодні в парламенті проект закону (р.н.10112), яким пропонується ввести для громадян України, які до 30 років не обзавелися дітьми, 17% податку на доходи фізичних осіб незалежно від рівня доходів.
"Я вважаю непорозумінням введення такого податку", - сказав Томенко.
Як повідомляє Gazeta.ua, політик нагадав, що так званий податок на бездітність дійсно діяв за часів Радянського союзу. Був введений з початком війни в 1941 році і був обґрунтований необхідністю поповнення бюджету. Він також додав, що в "абсолютній більшості цивілізованих країн такого податку немає".
Коментуючи обґрунтування авторами необхідності прийняття законопроекту в тому числі і збільшенням народжуваності, Томенко сказав: "Зміцнювати українську родину і збільшувати народжуваність треба прогнозованою та ефективною соціально-економічною політикою, яка передбачає робочі місця і гідну зарплату для молодих людей, впевненість у завтрашньому дні, повагу влади до молодого покоління, а не введенням податку не бездітність".
Віце-спікер висловив переконання, що таке нововведення не буде підтримано Верховною Радою України.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас