Канадським лікарям не надали історію хвороби Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канадським лікарям не надали історію хвороби Тимошенко

Кримінал
347
Канадські фахівці зі складу міжнародної медичної комісії, яка займалася оглядом екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, не отримали історію хвороби Тимошенко.
Про це повідомив лікар Пітер Куйтан в інтерв'ю українській службі ВВС, передає Інтерфакс-Україна.
"Ми також не отримали історію хвороби. Коли ви оглядаєте будь-якого пацієнта для консультацій, дуже важливо мати доступ до історії хвороби, щоб переглянути її, дізнатися, що відбувалося, переглянути призначення. Нам цього не надали, і це було трохи дивно" , - сказав Куйтан.
За його словами, довелося покладатися на відомості, які повідомили члени сім'ї та сама Тимошенко.
"Нам надали дуже мало документів. І це дивно, тому що ми ж розуміємо, що в неї були аналізи", - додав лікар.
Він підкреслив, що канадські лікарі отримали тільки "коротку усну інформацію від одного з політиків, здається, він відповідає за охорону здоров'я в тюремній службі".
"На зустрічі він розповів, що він думає про її (Тимошенко) здоров'я за п'ять місяців. Трохи допомогло, але не дуже", - пояснив Куйтан.
Разом з тим, за його словами, сама Тимошенко дала дозвіл на ознайомлення з історією хвороби.
"Я запитав пані Тимошенко, чи можемо ми поглянути на її попередню медичну історію, і вона була готова дати нам дозвіл, але проблема полягала в тому, що її медична історія була в Києві у її лікаря. І пані Тимошенко сказала нам, що історію хвороби забрала секретна служба, якщо це так називається".
"Ми запитали владу, але вона сказала, що нічого про це не знає. І до сьогоднішнього дня ми не бачили історію хвороби", - додав лікар.
Відповідаючи на питання, чи був якийсь тиск з боку влади на нього і його колег, фахівець зазначив: "Я можу сказати, що я постійно відчував тиск, бо більшість питань, про які нас запитували, це були правові питання".
Він також стверджує, що лікарі не мали можливості "приватно побачити пані Тимошенко".
Щодо стану здоров'я українського екс-прем'єра Куйтан сказав: "Ми бачили пацієнтку, яка весь час відчувала біль, лежала в ліжку. Вона не могла піднятися без ліків. І я думаю, що з урахуванням цієї інформації і здорового глузду кожна людина може зробити свій висновок, і цей висновок - "не хороше здоров'я".
Відповідаючи на питання, чи буде надано остаточний висновок української влади, Куйтан підкреслив: "Коли ми завершили наше попереднє обстеження, українська команда вирішила, що це остаточний висновок. Ми запропонували продовжити, щоб завершити нашу роботу, щоб якимось чином зробити аналізи та належний звіт. Я не знаю, чи хочуть вони, щоб ми продовжили, я не отримував відповідь. Я очікую її, але ми готові продовжити, якщо будемо мати можливість. Як мінімум, нам потрібно подивитися на її медичну карту і зробити аналізи" .
Нагадаємо, згідно з висновком семи лікарів після інструментального обстеження Юлії Тимошенко 23 лютого, екс-прем'єр не потребує хірургічного лікування.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас