Інвестхолдинг Berkshire Hathaway визначився з наступником Баффета — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестхолдинг Berkshire Hathaway визначився з наступником Баффета

251
Рада директорів інвестиційного холдингу Berkshire Hathaway визначилася з наступником свого виконавчого директора, американського мільярдера Уоррена Баффета. Таке повідомлення міститься в щорічному листі глави компанії до акціонерів.
81-річний Баффет не назвав імені представника компанії, який буде керувати нею в майбутньому. Однак він повідомив, що крім основного претендента на посаду головного розпорядника рада директорів також обрала двох "запасних" кандидатів на випадок необхідності.
Відзначимо, що Berkshire вперше висунула конкретного кандидата на пост директора компанії. Раніше Баффет говорив про різних претендентів, чиї кандидатури на той момент розглядалися радою директорів.
У листі мільярдера також йдеться, що Berkshire все ще перебуває в пошуку можливостей великих придбань для розширення бізнесу. Баффет не уточнив, якого роду активи компанія планує купувати, однак він зазначив, що в майбутньому очікується низка проектів, пов'язаних із сонячними батареями. Нагадаємо, що в грудні 2011 р. Berkshire придбала найбільшого в світі виробника плівкових елементів для сонячних батарей First Solar Inc. за 2 млрд дол. Чистий прибуток Berkshire Hathaway за 9 міс. 2011 р. знизився на 16,1% - до 7,206 млрд дол.
Berkshire Hathaway - диверсифікований інвестиційний конгломерат, до складу якого входять фінансово-страхові, виробничі, енергетичні і транспортні активи. Крім того, Berkshire володіє (як фінансовий інвестор) значними пакетами акцій відомих великих компаній - Coca-Cola, American Express, Procter & Gamble, Wells Fargo тощо.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас