Росія та Фінляндія створюють підприємство з виробництва двигунів вартістю 1,8 млрд рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія та Фінляндія створюють підприємство з виробництва двигунів вартістю 1,8 млрд рублів

258
Росія та Фінляндія створюють підприємство з розробки та виробництва двигунів залізничного, суднового та стаціонарного застосувань. У суботу в Пензі пройшла урочиста презентація спільного проекту ЗАТ "Трансмашхолдинг" (Росія) і компанії "Вяртсиля" (Фінляндія). Він реалізується в рамках угоди між ЗАТ "Трансмашхолдинг", до складу якого входить ВАТ "Пензадизельмаш", і фінською машинобудівною компанією "Вяртсиля". На підписанні угоди навесні 2010 року були присутні голова уряду Росії В.Путін і прем'єр-міністр Фінляндії Матті Ванханен.
Обсяг інвестицій в створюване підприємство становить близько 1,8 млрд руб., повідомляють "Вести". Виробництво двигунів планується розпочати вже в поточному році. Річний обсяг - понад 250 двигунів для залізничного та морського транспорту та електроенергетики. До 2015 року планується збільшення щорічного обсягу продажів до 273 дизелів і виручки 67,2 млн євро. Очікується, що через п'ять років після початку спільного виробництва дизелів близько двох третіх усіх комплектуючих повинні забезпечуватися російськими постачальниками. Продукція буде реалізовуватися не тільки в Росії, а й за кордоном. Також буде створена сучасна випробувальна база для проведення науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт.
"Вяртсиля" - провідний світовий виробник середньошвидкісних двигунів і другий після німецької "Ман" виробник низькошвидкісних двигунів. У 2009 році продажі компанії склали 5,3 млрд євро. "Трансмашхолдинг" - найбільший в Росії виробник рухомого складу для залізниці та метро. "Пензадизельмаш" - одне з провідних підприємств дизелебудування в РФ, засноване в 1949 році. З цього часу завод випустив понад 20 тисяч дизель-генераторів і понад 200 тис. турбокомпресорів. Продукцію пензенських машинобудівників можна зустріти в 60 країнах.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас