В Бразилії "приземлилася" загадкова металева куля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Бразилії "приземлилася" загадкова металева куля

70
У штаті Мараньян на північному сході Бразилії з неба впав таємничий металевий об'єкт у формі кулі. Як повідомляють бразильські ЗМІ, діаметр кулі - близько метра, вага - приблизно 30 кг.
Інцидент стався 22 лютого в селі Ріашу-дос-Рокос. Шар впав рано вранці на подвір'я місцевого жителя Хосе Мендеса. Спочатку почувся сильний гуркіт, схожий на вибух. Коли чоловік вийшов у двір, то побачив цей загадковий об'єкт.
Небесна куля виготовлена з металу, визначити який поки не вдається. Усередині цього об'єкта - порожнина, в якій є якийсь предмет: якщо кулю потрясти, в ній щось переміщається.
В результаті інциденту ніхто не постраждав, проте куля пошкодила дерево у дворі будинку Мендеса і залишила воронку в землі.
Новина про загадкову кулю викликала цікавість у місцевих жителів: щоб подивитися на неї, в Ріашу-дос-Рокос з'їжджаються люди з сусідніх сіл і міст. Між тим природу таємничого об'єкта поки встановити не вдалося, передбачається, що це може бути деталь від космічного апарата, наприклад від супутника.
Нагадаємо, аналогічний інцидент стався в грудні минулого року в Південній Африці - на півночі Намібії з неба впала металева куля вагою близько 6 кг і діаметром приблизно 35 см. Тоді теж було висловлено припущення, що цей об'єкт має космічне походження. Таємничою знахідкою зайнялися експерти з NASA.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас