Реальні ставки за автокредитами підскочили до 40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реальні ставки за автокредитами підскочили до 40%

Кредит&Депозит
1252
На кінець лютого середня реальна ставка за кредитами на купівлю авто з усіма прихованими платежами, комісіями, обов'язковими страховками та іншими послугами становила близько 41%, розповіли експерти. Як пишуть Деньги.ua, незважаючи на шалені відсотки і переплати, населення продовжує купувати машини в кредит, а банки все більше відновлюють такі види послуг, розповіли фахівці.
Кредитувати купівлю автомобілів банки готові на досить тривалий термін - до 5-7 років. Середня номінальна ставка за довгими автокредитами становить 17-20% річних. До цієї суми треба додати ще 2-3% одноразової комісії. Більш низька номінальна ставка зазвичай є ознакою наявності щомісячної комісії, яка, до слова, завжди нараховується на початкову суму кредиту, а не на залишок по заборгованості, як звичайна процентна ставка.
Короткі позики (на 3 роки) можна взяти і під 8-14% річних, а суперкороткі на рік обійдуться ще менше - під 4-8% річних. Зустрічаються і "нульові" кредити. Але, як правило, "нульову" ставку супроводжує щомісячна комісія (приблизно 1% на місяць) і підвищені вимоги щодо страхування. Зокрема, банк може наполягти на придбанні позичальником крім загальноприйнятих КАСКО і ОСЦПВ, ще й полісу страхування життя (1-3% суми кредиту).
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас