Янукович: На посаду міністра фінансів є три кандидатури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: На посаду міністра фінансів є три кандидатури

Казна та Політика
1400
Кандидатура заступника голови Національного банку України (НБУ) Юрія Колобова не є основною на посаду міністра фінансів. Про це Президент України Віктор Янукович повідомив під час свого візиту до Дніпропетровська, передає кореспондент РБК-Україна.
"Кандидатура Колобова не є основною на посаду міністра фінансів, але серед рівних кандидатів Колобов є. І є ще дві кандидатури, які ми також розглянемо в найближчі дні, і буде ухвалено рішення", - сказав Віктор Янукович.
Нагадаємо, 23 лютого лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов заявив про призначення Юрія Колобова та Петра Порошенка міністрами фінансів і економрозвитку відповідно, як про доконаний факт.
У свою чергу, українські ЗМІ поширили інформацію про те, що Порошенко відмовився від пропозиції очолити Мінекономрозвитку. Про це, зокрема, заявляв журналістам член БЮТ Андрій Шкіль.
Варто зазначити, що на сайті глави держави станом на 13:00 за київським часом в розділі "Офіційні документи" були відсутні укази № 139 і № 140 від 23 лютого ц.р., в той час як вже оприлюднені документи до № 150.
Раніше посаду міністра економічного розвитку і торгівлі обіймав нинішній секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв. 14 лютого Президент звільнив Клюєва з посади і призначив секретарем РНБО. З того часу посада міністра економічного розвитку і торгівлі була вакантною.
22 лютого Президент закрив ще одну вакантну посаду в уряді, призначивши першим віце-прем'єром Валерія Хорошковського. При цьому звільнилося місце голови Мінфіну.
Колобов народився в 1973 р. в Дніпропетровській області. Закінчив Придніпровську Державну академію будівництва та архітектури, Харківський державний університет імені В.Н.Каразіна.
До призначення на посаду першого заступника голови Нацбанку 29 грудня 2010 р. працював на посаді першого заступника голови правління Державного експортно-імпортного банку України ("Укрексімбанк"). З червня по грудень 2008 р. Колобов був головою правління "БТА Банк", до цього, зокрема, директором казначейства Державного ощадного банку України, радником з банківських питань ТОВ "Фінансова компанія Кібріт".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас